کمیسیون سرمایه گذاری و بازار پول و سرمایه
رئیس کمیسیون: عباس ابوقداره
دبیر کمیسیون: محمد وحید خاقانی
بازار پول و سرمایه علاوه بر تامین نیازهای معاملاتی، وظیفه تامین وجوه برای متقاضیان جذب سرمایه بر عهده دارد. از این رو سرمایه گذاری، تولید، ایجاد اشتغال، رفع نگرانی از بیکاری گسترده در کشور اقتضا می کند که این دو بازار زمینه ساز و پشتوانه خوبی برای سرمایه گذاری، اشتغال و تولید باشد. در این راستا کمیسیون سرمایه گذاری و بازار پول و سرمایه با هدف بررسی محیط کسب و کار و شناسایی مشکلات موجود بر سر راه تامین مالی بنگاه های اقتصادی و ارائه راهکارایجاد شده است.
حوزه های قابل ورود از سوی کمیسیون:
الف) بازار پول ۱- حوزه سیاست گذاری (قانون پولی و بانکی کشور بر آن حاکم است که آخرین قانون مربوط به سال ۱۳۵۱ است) ۲- بانک ها و شبکه بانکی (قانون اداره امور بانک ها، اخرین مصوبه شورای انقلاب. قانون بانکداری بدون ربا، مصوبه سال ۱۳۶۳) ۳- تامین مالی و عملیات پولی ( به طور مستقیم با ذینفعان بخش خصوصی در ارتباط است. ارتباط میان بانک و مشتری)
ب) بازار سرمایه ۱- سیاست گذاری (بررسی قانون بازار سرمایه و توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید به منظور تسهیل اجرای سیاست ها، قانون مبارزه با پولشویی، قانون تسهیل اعطای تسهیلات بانکی و کاهش هزینههای طرح و تسریع در اجراء طرحهای تولیدی و افزایش منابع مالی و کارآیی بانکها، قانون بازار اوراق بهادار ، قانون تنظیم بازار غیر متشکل پولی، بررسی ماده(۱۵) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، قانون تجارت الکترونیکی، ماده (۱۷) قانون تنظیم بخشی از مقررات تسهیل نوسازی صنایع کشور، مواد ۹۴ و ۹۵ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و قانون نحوه انتشار اوراق مشارکت) ۲-شبکه بازار سرمایه ۳- تامین مالی بازار سرمایه
انرژی ، محیط زیست ، صنایع پالایشی و پتروشیمی
رئیس کمیسیون:نادر طیبی
دبیرکمیسیون:محمد وحیدخاقانی
کمیسیون انرژی،محیط زیست، صنایع پالایشی و پتروشیمی؛ با توجه به اینکه از بنیادی ترین و استراتژیک ترین بخش های یک کشور بخش انرژی است و با توجه به اینکه این بخش با مقوله های مهمی همچون انحصار، دولت، امنیت و ….. در رابطه تنگانگ قرار دارد و اظهار نظر در این زمینه دانش فنی و دانش اقتصاد انرژی بسیار بالایی را نیاز دارد، ازین رو با حضور کارشناسان خبره و نخبه انرژی، صنایع پالایشی و پتروشیمی کمیسیون مذکور تشکیل شده است و وظیفه اصلی بررسی دقیق محیط کسب وکار گسترده انرژی و اظهار نظر در این موارد، بر عهده این کمیسیون می باشد. از الزامات این کمیسیون ایجاد ارتباط با متولیان انرژی می باشد که در این راستا با دعوت از صاحبنظران انرژی، مقامات دولتی و شرکتهای دانش بنیان در جلسات کمیسیون، در پی رفع موانع مهم و کلیدی در کسب و کار حوزه انرژی می باشد.
کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته
رئیس کمیسیون:سهراب شرفی
دبیرکمیسیون: میترا توانا
به منظور ارائه نقش مشورتی اتاق به قوای سه گانه کشور، کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته با بکارگیری مشاوران مجرب سعی در ارائه راهکارهای مناسب برای تسهیل و حل مشکلات موجود دارد. این کمیسیون از کلیه صاحبنظران بخش خصوصی، تشکلها و بخش دولتی در جلسات، نشستها و کارگروههای خود بهره گیری مینماید تا در راستای بهبود محیط کسب و کار و اشتغال گامی هرچند کوچک در راستای اعتلای میهن اسلامی بردارد.
کمیسیون صادرات،واردات و گمرک
رئیس کمیسیون: خسرو فروغان
دبیرکمیسیون: سارا کریمی
صحنه تجارت هر کشور بایستی تجلی گاه پاک دستی، تلاش، همیت ملی در فضای بدون رانت و شفاف باشد. ازآنجا که لازمه توسعه صادرات هر کشور تابع عواملی از جمله کیفیت و توان رقابت پذیری است، کمیسیون با پایش فضای کسب و کار، زیرساختهای اقتصادی، نهادی، فنی و استراتژی های تجاری، موانع پیش رو را شناسایی و در کنار دولت برای حل آن به منظور توسعه صادرات به عنوان تنها راه خروج از رکود غیرتورمی گام بردارد.
کمیسیون حمایت قضایی ، مالکیت فکری، حاکمیت شرکتی و مسئولیت اجتماعی بنگاه ها
رئیس کمیسیون: سهیلا محبی
دبیرکمیسیون: میترا توانا
رویکردهای مسئولیت اجتماعی شرکتی در کشور ما به یک پارادایم غالب در عرصه مدیریت بنگاه ها تبدیل شده است. شرکتها استفاده از ابزار و رویکرد حاکمیت شرکتی و مسئولیت اجتماعی را آغازنموده اند. اصل “کسب و کار مسئولانه نقش بسزایی در دستیابی به اهداف ملی را دارد” و این موضوع موجب هم افزایی صنعت، دولت و جامعه میشود. کمیسیون حمایت قضایی ، مالکیت فکری، حاکمیت شرکتی و مسئولیت اجتماعی بنگاه ها اتاق بازرگانی فارس به مانند مرکز جامعه کسب و کار، در راستای به اشتراک گذاری و تبادل اقدامات پیاده سازی مسئولیت اجتماعی شرکتی، عمل میکند؛ این کمیسیون به شرکتها امکان ارتباط سازنده، یادگیری، به اشتراک گذاری و تجربه رویکرد حاکمیت شرکتی و مسئولیت اجتماعی را میدهد.
همچنین این کمیسیون جهت ایجاد بستر مناسب برای تعامل فعال با دستگاه های متناظر به منظور تأمین حمایت قضایی، نظارتی و ثبتی فعالان بخش خصوصی می پردازد و متعاقب آن به بررسی قوانین و مقررات مربوط به حوزه کسب و کار همت می گمارد تا بتواند پیشنهادهای اصلاحی مفیدی جهت تسهیل فعالیت بخش خصوصی ارائه نماید.
کمیسیون صنعت و رونق تولید
رئیس کمیسیون:جمال رازقی
دبیرکمیسیون:وحیدرضا امداد
کمیسیون صنعت اتاق فارس، مجموعه ای از فعالین اقتصادی حوزه های صنعت، متشکل از انجمنهای اقتصادی و اتاق های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استانها است؛ که به منظور ایجاد تعامل وسیع و شناسایی مسائل و مشکلات این حوزه اقتصادی گرد هم جمع آمده اند و با تجمیع آرای فعالان اقتصادی سراسر کشور و رایزنی با ارگانهای حاکمیتی زیر نظر اختیارات قانونی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس، در راستای بهبود ورونق حوزه صنعت قدم بر می دارند.
کمیسیون اخلاق کسب و کار
رئیس کمیسیون: صلاح الدین ایزدفر
دبیرکمیسیون: محمدوحید خاقانی
اخلاق و اصول اخلاقی از معیارهای مهم دنیای کسب و کار است. اینکه تجارت درست و مقبول چیست شاید از نگاه هر فرد متفاوت باشد اما با کمی تامل می توان دریافت که باورها و اعتقادات اخلاقی اکثریت افراد در جای جای دنیا به هم نزدیک است . تعاریف متعددی از اخلاق، اخلاق حرفه ای، اخلاق عمومی، کسب و کار، اخلاق در کسب و کار ارائه میشود ولی باید گفت کسب و کاری که بر پایه ی اخلاق شکل گیرد شاید از آرمان های بسیاری از کشور ها باشد که برای رسیدن به آن باید بر اصول مختلفی نظیر اعتماد، صداقت، درستکاری، ایمان و … متکی باشند. این کمیسیون به موضوعات اخلاقی و ارتباط تنگاتنگ آن با فضای کسب و کار میپردازد و پیشنهادات موضوعی خود را در جهت بهره وری و منفعت تجاری در کسب و کار را ارائه مینماید.
کمیسیون فناوری اطلاعات ؛ ارتباطات و اقتصاد رسانه
رئیس کمیسیون:یلدا راهدار
دبیرکمیسیون: مهسا عباسی
فناوری اطلاعات و ارتباطات در جوامع مترقی به عنوان موتور محرک اقتصاد شناخته می شود. در ایران، خدمات مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات موجب تسهیل فعالیت در بخش های دیگر اقتصادی در زمینه ی تولید و توزیع کالا و خدمات شده است. توجه به لزوم توسعه ی بستر ICT به عنوان بخش محرک و همچنین حوزه ای از اقتصاد که رشدی بیش از میانگین دیگر بخش ها دارد از اهمیت بالایی برخوردار است. کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه ی اتاق فارس که با حضور نمایندگان کلیه ی تشکل های اقتصادی و صنفی این حوزه و همچنین نمایندگان کلیه ی دست اندرکاران و متولیان این بخش برگزار می شود، محلی برای ارائه ی راهکارها برای توسعه اقتصاد فناوری اطلاعات و ارتباطات ، پایش بازار و محیط کسب و کار و تسهیل و بهبود زیست بوم این بخش است. همچنین توسعه رسانه به عنوان ابزار ایجاد شفافیت اقتصادی به عنوان زمینه ساز کاهش مفاسد از دیگر رویکردهای کمیسیون است.
کمیسیون کشاورزی و آب
رئیس کمیسیون: محمد صادق حمیدیان
دبیر کمیسیون: مریم بوستانی
مجموعه ای از فعالین اقتصادی حوزه های کشاورزی، متشکل از انجمن های اقتصادی که به منظور ایجاد تعامل وسیع و شناسایی مسائل و مشکلات این حوزه اقتصادی گرد هم جمع آمده اند و با تجمیع آرای فعالان اقتصادی و رایزنی با ارگانهای حاکمیتی زیر نظر اختیارات قانونی اتاق بازرگانی در راستای بهبود و رونق حوزه کشاورزی قدم بر میدارند. همچنین پایش، ارزیابی و پیگیری مسائل و چالش های مدیریت آب و محیط زیست و تلاش برای تحقق رویکرد اقتصاد سبز در برنامه های توسعه ای و شناسایی و تلاش برای رفع عوامل موثر بر محیط های کسب و کار ناشی از بحران های کمی و کیفی منابع آب از طریق همکاری با مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران و انعکاس نتایج به مسئولین ذیربط و اقدام در جهت اجرایی شدن نتایج این پژوهش ها و بررسی با توجه به حداکثر امکانات و ظرفیت ها ، از موضوعات قابل بررسی در این کمیسیون می باشد.
کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته
رئیس کمیسیون:سهراب شرفی
دبیر کمیسیون:میترا توانا
به منظور ارائه نقش مشورتی اتاق به قوای سه گانه کشور، کمیسیون گردشگری، ورزش و اقتصاد هنر با بکارگیری مشاوران مجرب در سه حوزه گردشگری، ورزش و هنر سعی در ارائه راهکارهای مناسب برای تسهیل و حل مشکلات موجود دارد . این کمیسیون از کلیه صاحبنظران بخش خصوصی و تشکلها و بخش دولتی در جلسات، نشستها و کارگروههای خود بهره گیری مینماید تا در راستای بهبود محیط کسب و کار و اشتغال گامی هرچند کوچک در راستای اعتلای میهن اسلامی بردارد.
کمیسیون مالیات، کار و تامین اجتماعی
رئیس کمیسیون:علیرضا قدرتی
دبیر کمیسیون: نجمه ایزدی
اتاق فارس متشکل از افراد متخصص و کارشناس در حوزه مالیات کار و تامین اجتماعی هستند. کمیسیون مالیات، کار وتامین اجتماعی با عنایت به رسالت اتاق های بازرگانی بعنوان مشاور سه قوه ، تلاش میکند با رصد فعالیت سه قوه در حوزه تخصصی کمیسیون وظایف مشاوره ای خود را برای هیئت رئیسه اتاق ارائه دهد.
کمیسیون کارآفرینی، کسب و کارهای نوین و دانش بنیان
رئیس کمیسیون: امید ماهرانی
دبیر کمیسیون: مهسا عباسی
سهم بالای جوانان از جمعیت کشور، ورود مستمر کارجویان جوان به بازار کار، سرعت بالای تغییر تکنولوژی و اهمیت دانش به عنوان موتور پیشبرنده ی اقتصاد موجب شده نیاز به تشکیل مجموعه ی مشورتی تخصصی در این حوزه حس شود. بر این اساس این کمیسیون وظیفه ی پایش فضای کلی کسب و کار کشور، ارائه ی پیشنهادهای اجرایی برای بهبود فضای کارآفرینی و اشتغال، تببین تغییرات محیط کسب و کار و ارائه ی مشاوره به دست اندرکاران و مسئولان جهت ایجاد زیرساخت های لازم برای توسعه ی کسب و کارهای نوین را بر عهده دارد. همچنین نگاه ویژه به اقتصاد دانش بنیان به عنوان ظرفیت نهفته و بالقوه ی آتی کشور در این کمیسیون دنبال می شود.
کمیسیون پایش قوانین و مقررات ،رقابت ، خصوصی سازی و سلامت اداری
رئیس کمیسیون: غلامحسین شعرا
دبیر کمیسیون: نرگس زهد
بر اساس محتوای فعالیت، به شناسایی گلوگاه های ایجاد انحصار در فضای کسب و کار، کمک به رفع موانع رقابت از طریق ارائه سیستم های پیشنهادی ارتقاء و بهبود قوانین ، مقررات ، آئین نامه ها و دستورالعمل ها ، شناسایی آسیب های خصوصی سازی و ارائه بسته های مشورتی به قانون گذار و مجری خصوصی سازی و همچنین نهادهای نظارتی به منظور رفع نواقص خصوصی سازی، شناسایی مصادیق فساد اداری موجود ، دسته بندی فساد اداری درون دولت و فساد اداری در روابط بین دولت و شهروندان و کمک به رفع گلوگاه های فساد اداری از طریق ارائه برنامه به متولیان می پردازد
رئیس کمیسیون: ابراهیم غلامزاده
دبیر کمیسیون: نجمه ایزدی
اتاق بازرگانی فارس، مجموعه ای از فعالین اقتصادی حوزه معدن، متشکل از انجمنهای اقتصادی، تشکل ها و اتحادیه های عمده بخش خصوصی استان است؛ که به منظور ایجاد فضای هم افزایی و تعامل میان سرمایه گذاران و فعالان معدنی با متولیان، تصمیم گیران و تصدی گران این عرصه و همچنین ارائه مشاوره و تصمیم سازی برای دست اندرکاران و شناسایی مسائل و مشکلات بخش معدن گرد هم جمع آمده و در راستای بهبود و رونق آن قدم بر می دارند. حجم بالای سرمایه گذاری در حوزه معادن حساسیت آن را به قوانین و مقررات بالا برده است. لذا استفاده ی صحیح از ظرفیت معادن می تواند گامی در جهت ایجاد توسعه ی پایدار و اشتغال باشد.